Frittata med stekt kumminpotatis

Recept på frittata med stekt kumminpotatis. Till en krämig frittata passar sorter som Vales Sovereign, Osprey, Labella, Fontane eller varför inte Mayan Gold!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g färskpotatis - eller småptatis
  • 1,5 msk olivolja
  • 0,5 tsk kummin
  • 8 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl gräslök - finhackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 75 g kryddost - grovt riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Hetta upp oljan i en stekpanna som tål ugnsvärme. Fräs kumminen ca 1 minut. Tillsätt potatisskivorna och stek dem tills de är gyllenbruna, ca 15 min.

  2. Vispa upp äggen i en skål. Tillsätt mjölk, grädde, gräslök, salt och peppar och vispa samman.

  3. Häll äggsmeten över potatisen och sätt in stekpannan mitt i ugnen. Grädda frittatan ca 10 min. Fördela osten över frittatan och grädda ytterligare ca 10 min, tills ytan får en fin, gyllene färg.

  4. Servera frittatan kall eller varm. Servera med en grönsallad, gärna med lite örter i.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!