Frittata med paprika och kronärtskocka

Recept på frittata med paprika och kronärtskocka. Pressa gärna lite vitlök på brödet innan det rostas i ugnen.
Recept på frittata med paprika och kronärtskocka.
Recept på frittata med paprika och kronärtskocka. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3 paprikor - gärna i olika färger
  • 1 burk kronärtskockshjärtan - (400 g)
  • 2 gula lökar
  • 8 ägg
  • 50 g parmesan
  • 1 ciabattabröd - stort eller 4 små (250 g)
  • 150 g sallad - blandad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald ­
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Lår kronärtskockorna rinna av och skär dem i klyftor. Skala och finhacka löken. Fräs grönsakerna i 1 msk olja i en stor stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  2. Vispa ihop äggen med 1 1/4 dl vatten, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Häll äggsmeten över grönsakerna. Stick i äggsmeten så att den rinner ner och stelnar, stek ca 8 min. Stjälp upp frittatan på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Riv osten och strö den över frittatan. Skär brödet i skivor och lägg det bredvid frittatan på plåten. Pensla med 1 msk olivolja och strö över 1 tsk flingsalt.

  4. Gratinera frittata och bröd mitt i ugnen ca 10 min, så att osten smälter och brödet får fin färg. Servera frittatan med bröd och sallad

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!