Frittata med kronärtskockor

33333

Recept på frittata. Italiensk omelett med kronärtskocka. Lätt som en omelett och dessutom enkelt att variera med andra grönsaker som t ex sparris, spenat, lök eller kokt potatis.

För 4 personer

Ingredienser

300 g zucchini
1 tsk salt
2 msk olivolja
50 g salladslök, strimlad
1 burk kronärtskockshjärtan, (410 g)
6 ägg
0,5 dl vatten
0,5 tsk salt
250 g mozzarella, grovriven
2 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

80 g sallad, blandad
60 g surdegsbröd/pers

Frittata med kronärtskockor – gör så här:

  1. Skala och skiva zucchinin i ca 2 mm tunna skivor. Blanda dem med salt i ett durkslag. Låt stå ca 20 min så att vattnet dras ut. Pressa med handen för att få ut vattnet.
  2. Hetta upp olja i en stor stekpanna med ugnssäkert handtag och bred ut zucchiniskivorna så att de får lite stekyta. Stek dem på medelvärme ca 3 min. Vänd dem ofta.
  3. Strimla salladslöken. Häll bort vattnet från kronärtskockshjärtanen och dela dem i kvartar. Blanda dem och salladslök med zucchinin i stekpannan. Rör samman ägg, vatten och salt och häll ner i stekpannan.
  4. Fördela mozzarellan över frittatan och stek alltsammans ytterligare ca 2 min. Ställ in stekpannan så högt som möjligt i ugnen och grilla ca 1 minut så att frittatans ovansida får färg. Strö på peppar och servera frittatan varm med en blandad sallad och bröd.Ca 400 kcal per portion, 20 g fett, 36 g protein, 17 g kolhydrater