Frittata med kronärtskockor

Recept på frittata. Italiensk omelett med kronärtskocka. Lätt som en omelett och dessutom enkelt att variera med andra grönsaker som t ex sparris, spenat, lök eller kokt potatis.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g zucchini
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 50 g salladslök - strimlad
  • 1 burk kronärtskockshjärtan - (410 g)
  • 6 ägg
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 250 g mozzarella - grovriven
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 80 g sallad - blandad
  • 60 g surdegsbröd - /pers

Gör så här

  1. Skala och skiva zucchinin i ca 2 mm tunna skivor. Blanda dem med salt i ett durkslag. Låt stå ca 20 min så att vattnet dras ut. Pressa med handen för att få ut vattnet.

  2. Hetta upp olja i en stor stekpanna med ugnssäkert handtag och bred ut zucchiniskivorna så att de får lite stekyta. Stek dem på medelvärme ca 3 min. Vänd dem ofta.

  3. Strimla salladslöken. Häll bort vattnet från kronärtskockshjärtanen och dela dem i kvartar. Blanda dem och salladslök med zucchinin i stekpannan. Rör samman ägg, vatten och salt och häll ner i stekpannan.

  4. Fördela mozzarellan över frittatan och stek alltsammans ytterligare ca 2 min. Ställ in stekpannan så högt som möjligt i ugnen och grilla ca 1 minut så att frittatans ovansida får färg. Strö på peppar och servera frittatan varm med en blandad sallad och bröd.Ca 400 kcal per portion, 20 g fett, 36 g protein, 17 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!