Frittata med kirskål och chèvre

Frittata med kirskål och chèvre serveras gärna med en sallad på ogräs, som t ex späda maskrosblad och harsyra blandad med grönsallad och skott.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 400 g potatis - fast sort
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini - liten (150 g)
  • 50 g kirskålsblad - späda
  • 1 msk olivolja - + 1 msk
  • 6 ägg
  • 100 g chèvreost
  • 2 msk pinjenötter
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av vattnet och låt svalna.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Grovriv zucchinin och låt den rinna av i ett durkslag.

  3. Förväll kirskålen i kokande vatten ca 1 minut. Låt rinna av.

  4. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja i en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter, 2–3 min. Ta upp löken på ett fat. Stek potatisen i 1 msk olja i pannan tills den fått fin färg.

  5. Vispa upp äggen och rör ner lökfräs, zucchini, kirskål, smulad chèvre och pinjenötter. Krydda med salt och peppar. Häll äggblandningen i stekpannan och blanda med potatisen. Ställ pannan mitt i ugnen och grädda ca 25 min. Ta ut och låt svalna något före servering. Tänk på att handtaget är varmt! Kan serveras varm eller kall.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!