Frittata med kirskål och chèvre
Ingredienser
- 400 g potatis - fast sort
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 zucchini - liten (150 g)
- 50 g kirskålsblad - späda
- 1 msk olivolja - + 1 msk
- 6 ägg
- 100 g chèvreost
- 2 msk pinjenötter
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av vattnet och låt svalna.
-
Skala och hacka lök och vitlök. Grovriv zucchinin och låt den rinna av i ett durkslag.
-
Förväll kirskålen i kokande vatten ca 1 minut. Låt rinna av.
-
Fräs lök och vitlök i 1 msk olja i en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter, 2–3 min. Ta upp löken på ett fat. Stek potatisen i 1 msk olja i pannan tills den fått fin färg.
-
Vispa upp äggen och rör ner lökfräs, zucchini, kirskål, smulad chèvre och pinjenötter. Krydda med salt och peppar. Häll äggblandningen i stekpannan och blanda med potatisen. Ställ pannan mitt i ugnen och grädda ca 25 min. Ta ut och låt svalna något före servering. Tänk på att handtaget är varmt! Kan serveras varm eller kall.