Frittata med feta

Recept på frittata med feta. En matig rätt som är otippat god även kall. Använd en stekpanna som tål ugnsvärme.

Gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i 2×2 cm stora bitar. Koka i saltat vatten ca 6 min, tills den är helt mjuk.
  2. Sätt ugnen på grill, 150°. Hetta upp oljan i en stekpanna med släpplätt-beläggning. Stek potatisen i oljan. Låt lite av oljan från paprikan rinna av. Blanda ner paprikan i potatisen. Låt steka 2 min, sänk till svag värme.
  3. Vispa upp äggen med vatten. Häll äggblandningen över potatisen och paprikan. Tärna fetaosten och hacka basilikan. Vänd ner fetaost och basilika.
  4. Låt steka på svag värme ca 10 min. Ställ sedan in stekpannan i ugnen och stek ytterligare 10 min.

Recept från