Friterade potatis­kroketter med tryffelmajonnäs

Recept på friterade potatis­kroketter med tryffelmajonnäs. Tack vare pankon hålls de frasiga och krispiga. Smakar ljuvligt med riven parmesan och tryffelmajonnäs till.
Petra Lindstrand
Recept på friterade potatis­kroketter med tryffelmajonnäs.
Recept på friterade potatis­kroketter med tryffelmajonnäs. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 påsar potatisgnocchi - (à 500 g)
  • 3 dl panko - japanskt ströbröd
  • 6 dl rapsolja
  • 2 krukor kruspersilja
  • 75 g parmesan
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk chiliflakes

Majonnäs

  • 2 dl majonnäs - gärna Hellmann’s
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 tsk tryffelolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Majonnäs: Rör ihop majonnäs, crème fraiche, tryffelolja, salt och peppar.

  2. Vispa upp äggen och blanda med gnocchin. Krossa pankon, om flagorna är stora. Vänd gnocchin i pankon.

  3. Hetta upp oljan till 160° i en kastrull och fritera gnocchin tills den fått fin färg, ca 1 minut. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Repa persiljan och fritera i oljan ca 30 sekunder. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

  4. Finriv osten. Strö ost, persilja, salt och chili över gnocchin. Servera med tryffelmajonnäs.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!