Friterade potatis­kroketter med tryffelmajonnäs

Recept på friterade potatis­kroketter med tryffelmajonnäs. Tack vare pankon hålls de frasiga och krispiga. Smakar ljuvligt med riven parmesan och tryffelmajonnäs till.

För 8 personer:

Ingredienser

2 ägg
2 påsar potatisgnocchi (à 500 g)
3 dl panko japanskt ströbröd
6 dl rapsolja
2 krukor kruspersilja
75 g parmesanost
1 tsk salt
0,5 tsk chiliflakes

Majonnäs:

2 dl majonnäs gärna Hellmann’s
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk tryffelolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

20 minuter

 Gör så här:

  1. Majonnäs: Rör ihop majonnäs, crème fraiche, tryffelolja, salt och peppar.
  2. Vispa upp äggen och blanda med gnocchin. Krossa pankon, om flagorna är stora. Vänd gnocchin i pankon.
  3. Hetta upp oljan till 160° i en kastrull och fritera gnocchin tills den fått fin färg, ca 1 minut. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Repa persiljan och fritera i oljan ca 30 sekunder. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Finriv osten. Strö ost, persilja, salt och chili över gnocchin. Servera med tryffelmajonnäs.

Fler recept med: Övrigt, Smårätter