55555

Recept på friterade ostron med stout. Den irländska klassikern färska ostron med en pint Guinness blir här en uppgraderad variant med ett recept på frasigt friterade ostron och het dippsås.

För 4 personer

Ingredienser

12 ostron
1 dl gräddfil
2 msk worcestersås
3 dl vetemjöl (180 g)
1/2 tsk flingsalt

Dippsås

1 dl äppelmos
2 msk tigersås eller tabasco
2 msk japansk soja

Fritering

1 l rapsolja

30 min

Friterade ostron – gör så här:

  1. Dippsås: Blanda äppelmos, ­tigersås och soja.
  2. Blanda gräddfil och worcestersås.
  3. Öppna ostronen och lossa dem. Blanda dem med gräddfilen.
  4. Hetta upp oljan till 180° i en ­fritös eller gryta. Ta upp ostronen och vänd dem i mjöl.
  5. Fritera ostronen i oljan ca 2 min. Strö över flingsalt. Servera nyfriterade med dippsåsen.
Fler recept med: Fest, Smårätter