Friterade ostron med remouladsåsås

Dubbelpanera råa ostron och fritera dem i olja. En kall remouladsås passar perfekt till.
Allt om Mat

Remouladsås

  • 1 äggula
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 dl pickles - finhackade
  • 2 msk kapris
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm cayennepeppar

Ostron

  • 20 ostron
  • 2 ägg
  • 4 bröd - skivor vitt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl rapsolja - till stekning

Gör så här

  1. Remouladsås: Lägg  äggula och senap i en rundbottnad skål. Vispa ner olja droppvis till en stabil majonnäs. Blanda ner pickles, kapris, salt och cayennepeppar. Ställ i kylen.

  2. Ostron: Öppna och ta ut ostronen ur skalen. Låt rinna av på hushållspapper.

  3. Vispa upp äggen och finriv brödet. Ställ i ordning ett fat med mjöl, en skål med uppvispade ägg och ett fat med rivet bröd.

  4. Vänd ostronen först i mjöl, därefter i ägg och sist i rivet bröd. Hetta upp oljan i en liten stekpanna eller kastrull till 180° och fritera 4?5 ostron i taget tills de är gyllenbruna. Låt dem rinna av en stund på hushållspapper och servera dem ljumma med remouladsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!