1. Remouladsås: Lägg äggula och senap i en rundbottnad skål. Vispa ner olja droppvis till en stabil majonnäs. Blanda ner pickles, kapris, salt och cayennepeppar. Ställ i kylen.
2. Ostron: Öppna och ta ut ostronen ur skalen. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Vispa upp äggen och finriv brödet. Ställ i ordning ett fat med mjöl, en skål med uppvispade ägg och ett fat med rivet bröd.
4. Vänd ostronen först i mjöl, därefter i ägg och sist i rivet bröd. Hetta upp oljan i en liten stekpanna eller kastrull till 180° och fritera 4?5 ostron i taget tills de är gyllenbruna. Låt dem rinna av en stund på hushållspapper och servera dem ljumma med remouladsås.
Friterade ostron med remouladsåsås
Dubbelpanera råa ostron och fritera dem i olja. En kall remouladsås passar perfekt till.
För 4 pers som förrätt
Ingredienser
Remouladsås:
1 | äggula |
2 tsk | dijonsenap |
1,5 dl | rapsolja |
1 dl | pickles, finhackade |
2 msk | kapris |
2 krm | salt |
0,5 krm | cayennepeppar |
Ostron:
20 | ostron |
2 | ägg |
4 | bröd, skivor vitt |
1 dl | vetemjöl |
1 dl | rapsolja tilll stekning |