00000

Dubbelpanera råa ostron och fritera dem i olja. En kall remouladsås passar perfekt till.

För 4 pers som förrätt

Ingredienser

Remouladsås:

1 äggula
2 tsk dijonsenap
1,5 dl rapsolja
1 dl pickles, finhackade
2 msk kapris
2 krm salt
0,5 krm cayennepeppar

Ostron:

20 ostron
2 ägg
4 bröd, skivor vitt
1 dl vetemjöl
1 dl rapsolja tilll stekning

1. Remouladsås: Lägg  äggula och senap i en rundbottnad skål. Vispa ner olja droppvis till en stabil majonnäs. Blanda ner pickles, kapris, salt och cayennepeppar. Ställ i kylen.
2. Ostron: Öppna och ta ut ostronen ur skalen. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Vispa upp äggen och finriv brödet. Ställ i ordning ett fat med mjöl, en skål med uppvispade ägg och ett fat med rivet bröd.
4. Vänd ostronen först i mjöl, därefter i ägg och sist i rivet bröd. Hetta upp oljan i en liten stekpanna eller kastrull till 180° och fritera 4?5 ostron i taget tills de är gyllenbruna. Låt dem rinna av en stund på hushållspapper och servera dem ljumma med remouladsås.

Fler recept med: Gourmet och lyx, Nyårsmeny, Skaldjur