Friterade majsbollar med tryffel

Recept på friterade majsbollar med tryffel. Tryffelolja varierar i styrka, så smaka dig fram.

 

30 minuter

Gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och mosa den med en gaffel. 
  2. Låt majsen rinna av. Ta undan ca 1/2 dl majs och grovhacka den. Mixa resten av majsen med mixerstav. Blanda hackad och mixad majs med potatis, ägg, majsstärkelse, tryffelolja och bakpulver. Krydda med salt.
  3. Hetta upp oljan till 170°. Lägg matskedsstora klickar av smeten i oljan. Fritera ca 8 bollar åt gången ca 5 min, tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Servera dem nyfriterade. 

Recept: Petra Pettersson och Cecilia Lundin

Recept från