Friterade kronärtskockor

Friterade kronärtskockor är ett matigt tilltugg till drinken eller ett glas vin före maten.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 minikronärtskockor - gärna med skaft
  • 0,5 förp tempuramix - (à 150 g)
  • 5 dl rapsolja
  • flingsalt

Tillbehör

  • citron

Gör så här

  1. Halvera skockorna på längden. Vispa ihop tempurasmeten enligt anvisning på förpackningen. Värm oljan till 180° i en kastrull.

  2. Doppa skockorna i smeten och fritera till gyllengul färg, ca 1 minut. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt. Servera genast med  en citronklyfta att pressa över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!