Friterade grönsaker - Tempura med het dippsås

Friterade grönsaker, eller tempura som det också heter, är vanligt i det asiatiska köket. Servera som plockmat eller tillbehör på ett stort fat tillsammans med en skål med den heta dippsåsen.
Allt om Mat

Friterade grönsaker - Tempura med het dippsås

  • 1 påse Santa Maria Frityrmix
  • 2 dl vatten
  • 1 pkt fetaost - tärnad (ca 150 g)
  • 0,5 broccoli - i små buketter
  • 1 squash - strimlad
  • 1 morot - strimlad
  • matolja - eller friteringsolja

Dippsås

  • 1 lime - saften av limen
  • 0,5 msk fish sauce
  • 0,5 dl sweet chilisauce

Gör så här

  1.  Blanda frityrsmeten enligt anvisningen på förpackningen.

  2. Doppa grönsakerna och osten i frityrsmeten.

  3. Fritera i het olja.

  4. Blanda samman ingredienserna till dippsåsen. Häll upp i en liten skål.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!