Friterade fläderblommor med rabarbersirap

Friterade fläderblommor med rabarbersirap är en överraskande dessert som serveras till glass. Sirapen är god att ringla över pannkakor.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 12 klasar fläderblommor

Frityrsmet

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 1,25 dl vatten - kolsyrat

Fritering

  • 1 l rapsolja

Rabarbersirap

  • 250 g rabarber
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Rabarbersirap: Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Koka upp under omrörning och låt sedan sjuda ca 10 min. Sila genom en sil. Låt kallna.

  2. Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. Tillsätt ägg och vatten och vispa till en jämn smet.

  3. Hetta upp oljan i en kastrull till 180°. Doppa en fläderblomsklase i smeten och lägg försiktigt ner i  oljan. Fritera tills klasen fått fin gyllenbrun färg. Låt rinna av på hushållspapper. Gör likadant med resten av klasarna.

  4. Servera klasarna direkt med rabarbersirap och glass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!