Friterade bananpaket med kokoskolasås

Ställ kokosmjölken i kylen över natten. Bananpaketen kan förberedas och förvaras i kylen fram till fritering. Wontondeg köps i asiatisk butik och förvaras i frys.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 24 blad wontondeg
  • 2 dl rapsolja - eller solrosolja till fritering

Kokoskolasås

  • 2 dl strösocker
  • 1 burk kokosmjölk - kall (400 ml)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rosenvatten

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Kokoskolasås: Låt strösockret smälta på låg värme i en kastrull. Rör om då och då.

  2. Ta försiktigt upp den fasta kokoskrämen ur burken och lägg i en liten skål (den tunna mjölken används inte). Blanda ner salt och värm i mikron.

  3. Ta av sockret från värmen när det är smält och gyllenbrunt. Späd med den varma kokoskrämen under vispning. Låt sjuda under vispning tills allt socker är smält igen och såsen fått en krämig konsistens, ca 10 min. Vispa ner rosenvattnet och låt kallna.

  4. Skala och skär av ändarna på bananerna. Skär varje banan i 3 delar och därefter varje bit i 4 stavar.

  5.  Lägg en bananbit på ett ark wontondeg, se bild. Fukta kanterna med vatten, vik in kanterna och rulla ihop. Lägg paketen i kylen om de inte ska friteras genast.

  6. Hetta upp oljan till 180°. Fritera paketen 1-2 min tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Servera genast med kokoskolasåsen och vaniljglass. * Rosenvatten finns bland annat i välsorterade livsmedelsbutiker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!