4.64.64.64.64.6

Friterad sparrisbroccoli med jalapeñomajonnäs passar både som förrätt och som tillbehör till kött eller fisk. Sparrisbroccolin blir härligt frasig när den friterats.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g sparrisbroccoli

Majonnäs:

1 jalapeñochili
50 g babyspenat, färsk
1 ägg
1 msk senap
1 msk dijonsenap
2,5 dl rapsolja
0,5 tsk salt

Fritering:

1 liter rapsolja

20 minuter

Friterad sparrisbroccoli med jalapeñomajonnäs – gör så här:

 

  1. Majonnäs: Kärna ur och skär chilin i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en mixerkanna. Sätt mixerstaven i botten av kannan, mixa  till en grön majonnäs.
  2. Skär av den nedre delen på sparrisbroccolin.
  3. Hetta upp oljan till 180°. Lägg i 4 sparrisbroccoli i taget och fritera ca 2 min. Ta upp och lägg sparrisbroccolin på dubbelvikt hushållspapper. Fritera resten av sparrisbroccolin.
  4. Servera den nyfriterade sparrisbroccolin med jalapeñomajonnäs som förrätt eller som tillbehör till kött, fisk eller kyckling.
Fler recept med: Tillbehör