Friterad sparrisbroccoli med jalapeñomajonnäs

Friterad sparrisbroccoli med jalapeñomajonnäs passar både som förrätt och som tillbehör till kött eller fisk. Sparrisbroccolin blir härligt frasig när den friterats.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 g sparrisbroccoli

Majonnäs

  • 1 jalapeño
  • 50 g babyspenat - färsk
  • 1 ägg
  • 1 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 2,5 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt

Fritering

  • 1 l rapsolja

Gör så här

  1. Majonnäs: Kärna ur och skär chilin i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en mixerkanna. Sätt mixerstaven i botten av kannan, mixa  till en grön majonnäs.

  2. Skär av den nedre delen på sparrisbroccolin.

  3. Hetta upp oljan till 180°. Lägg i 4 sparrisbroccoli i taget och fritera ca 2 min. Ta upp och lägg sparrisbroccolin på dubbelvikt hushållspapper. Fritera resten av sparrisbroccolin.

  4. Servera den nyfriterade sparrisbroccolin med jalapeñomajonnäs som förrätt eller som tillbehör till kött, fisk eller kyckling.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!