Friterad sill med dragonmajonnäs
Recept på friterad sill med dragonmajonnäs. Oväntat och supergott tilltugg!
Ingredienser
- 1 burk anjovisfilé - (240 g)
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 dl panko - (japanskt ströbröd)
- 5 dl rapsolja
Dragonmajonnäs
- 1 dl majonnäs - gärna hemlagad
- 2 msk dragon - hackad
- 1 tsk vitvinsvinäger
Garnering
- picklad rödlök
- morötter
Gör så här
-
Låt sillen rinna av och torka av på hushållspapper. Skär sillfiléerna i ca 1/2 cm breda strimlor.
-
Vänd sillstrimlorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i panko.
-
Dragonmajonnäs: Blanda majonnäsen med dragon och vinäger.
-
Hetta upp oljan till 180°. Fritera sillbitarna i oljan ca 1 minut, tills de fått fin färg. Låt dem rinna av på hushållspapper.
-
Servera den nyfriterade sillen med majonnäs och toppa med picklad rödlök och morötter.