Friterad sill med dragonmajonnäs

00000

Recept på friterad sill med dragonmajonnäs. Oväntat och supergott tilltugg!

För 10-10

Ingredienser

Till 10 pers

1 burk ansjoviskryddad sillfilé (240 g)
1,5 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl panko (japanskt ströbröd)
5 dl rapsolja

Dragonmajonnäs

1 dl majonnäs, gärna ­hem­lagad
2 msk hackad dragon
1 tsk 2 msk hackad dragon
1 tsk vitvinsvinäger

Garnering

picklad rödlök och morötter

20 min

Friterad sill med dragonmajonnäs – gör så här:

  1. Låt sillen rinna av och torka av på hushållspapper. Skär sillfiléerna i ca 1/2 cm breda strimlor.
  2. Vänd sillstrimlorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i panko.
  3. Dragonmajonnäs: Blanda majonnäsen med dragon och vinäger.
  4. Hetta upp oljan till 180°. Fritera sillbitarna i oljan ca 1 minut, tills de fått fin färg. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  5. Servera den nyfriterade sillen med majonnäs och toppa med picklad rödlök och morötter.
Fler recept med: Jul, Sill