Friterad sill med dragonmajonnäs

Recept på friterad sill med dragonmajonnäs. Oväntat och supergott tilltugg!

Ingredienser

  • 1 burk anjovisfilé - (240 g)
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl panko - (japanskt ströbröd)
  • 5 dl rapsolja

Dragonmajonnäs

  • 1 dl majonnäs - gärna ­hem­lagad
  • 2 msk dragon - hackad
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Garnering

  • picklad rödlök
  • morötter

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och torka av på hushållspapper. Skär sillfiléerna i ca 1/2 cm breda strimlor.

  2. Vänd sillstrimlorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i panko.

  3. Dragonmajonnäs: Blanda majonnäsen med dragon och vinäger.

  4. Hetta upp oljan till 180°. Fritera sillbitarna i oljan ca 1 minut, tills de fått fin färg. Låt dem rinna av på hushållspapper.

  5. Servera den nyfriterade sillen med majonnäs och toppa med picklad rödlök och morötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!