00000

Friterad kyckling med äggnudlar har en söt smak. Den är godast nyfriterad. Koka alltid äggnudlar lite kortare än det står på förpackningen, då behåller de sin spänst.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g kycklingfilé
0,5 dl ostronsås
0,5 msk sesamfrön, ljusa
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
200 g äggnudlar
400 g grön sparris
2 gula lökar
4 +2 salladslökar
1 dl vetemjöl
0,5 msk bakpulver
5 dl rapsolja, + 3 msk

Sås:

2 dl sweet and sour plum sauce
1,25 dl ostronsås
2 msk soja, thailändsk
2 msk chilipasta
1 msk strösocker
1 tsk salt

45 minuter

Friterad kyckling med äggnudlar – gör så här:

  1. Putsa och skär kycklingen i bitar, ca 3 x 3 cm. Blanda kycklingen med ostronsås, sesamfrön, salt och peppar. Låt marinera ca 15 min.
  2. Koka äggnudlar i lättsaltat vatten ca 2 min. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av.
  3. Ansa och skär sparrisen i 4 cm långa bitar. Skala och skär löken i stora bitar. Ansa och skär 4 salladslökar i 4 cm långa bitar. Finstrimla 2 salladslökar.
  4. Sås: Blanda alla ingredienser.
  5. Blanda kycklingen med mjöl och bakpulver. Hetta upp 5 dl olja till 170°. Fritera kycklingen i omgångar tills den är genomkokt och har fin färg, ca 5 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Stek löken i 3 msk olja i en wok ca 3 min. Blanda i sparris och nudlar och stek ytterligare ca 2 min. Häll över såsen och blanda om. Vänd i salladslöksbitar och kyckling. Strö över den strimlade salladslöken och servera.