Friterad färskpotatis med rom och crème fraiche

Friterad färskpotatis med rom och crème fraiche blir frasigt och gott. Klassiska tillbehör som rom, crème fraiche och rödlök gör den rätt   visa.
Carolina Hofberg
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 750 g färskpotatis
  • 1 l solrosolja
  • 1 tsk flingsalt

Tillbehör

  • salladsblad - späda
  • rom
  • crème fraiche - t ex löjrom, forellrom eller algkaviar
  • rödlök - hackad
  • dill

Gör så här

  1. Skölj potatisen försiktigt så att det tunna skalet behålls. Koka den nästan mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen kallna.

  2. Skär eventuellt potatisen som hasselbackspotatis. Hetta upp oljan till 170°. Lägg i några potatisar åt gången i oljan. Fritera tills de fått fin färg och är frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.

  3. Lägg upp salladsblad på tallrikar. Lägg på potatisen. Strö på flingsalt. Klicka på rom och crème fraiche. Toppa med rödlök och dillvippor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!