00000

Recept på en jättegod friterad chèvre. En munsbitsstor variant på klassikern friterad camembert med hjortronsylt. Otroligt gott!

För 8 personer

Ingredienser

300 g chèvreost
1 vitlöksklyfta
2 tsk crème fraiche
2 tsk persilja finhackad
1 tsk rosmarin finhackad

Panering:

1 dl vetemjöl
1 ägg
1 1/2 dl panko eller ströbröd

Fritering:

5 dl rapsolja ca

Hjortrondipp:

150 g hjortron
1/2 chili röd, t ex spansk peppar
2 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
1 krm salt

30 min + 30 min i kylen

Friterad chèvre med hjortrondipp

 

Gör så här:

1. Riv chèvren på rivjärn. Skala och finhacka vitlöken. Mosa ihop chèvre, vitlök, crème fraiche, persilja och rosmarin. Rulla smeten till bollar, ca 3 cm i diameter. Lägg bollarna i kylen ca 30 min.

2. Dipp: Kärna ur och finhacka chilin. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp och koka sedan ca 5 min. Mixa till en slät sås med mixerstav. Låt kallna.

3. Doppa ostbollarna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i panko. Doppa dem återigen i ägg och panko.

4. Hetta upp oljan till 170° i en fritös eller i en gryta. Fritera bollarna i omgångar i oljan 2–3 min. Låt dem rinna av på hushållspapper.

5. Servera de nyfriterade bollarna med hjortrondippen.

Fler recept med: Övrigt, Snittar