4.44.44.44.44.4

Recept på en jättegod friterad chèvre. En munsbitsstor variant på klassikern friterad camembert med hjortronsylt. Otroligt gott!

För 8 personer

Ingredienser

300 g chèvreost
1 vitlöksklyfta
2 tsk crème fraiche
2 tsk persilja, finhackad
1 tsk rosmarin, finhackad

Panering:

1 dl vetemjöl
1 ägg
1 1/2 dl panko, eller ströbröd

Fritering:

5 dl rapsolja, ca

Hjortrondipp:

150 g hjortron
1/2 chili, röd, t ex spansk peppar
2 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
1 krm salt

30 min + 30 min i kylen

Friterad chèvre med hjortrondipp – gör så här:

  1. Riv chèvren på rivjärn. Skala och finhacka vitlöken. Mosa ihop chèvre, vitlök, crème fraiche, persilja och rosmarin. Rulla smeten till bollar, ca 3 cm i diameter. Lägg bollarna i kylen ca 30 min.
  2. Dipp: Kärna ur och finhacka chilin. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp och koka sedan ca 5 min. Mixa till en slät sås med mixerstav. Låt kallna.
  3. Doppa ostbollarna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i panko. Doppa dem återigen i ägg och panko.
  4. Hetta upp oljan till 170° i en fritös eller i en gryta. Fritera bollarna i omgångar i oljan 2–3 min. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  5. Servera de nyfriterade bollarna med hjortrondippen.
Fler recept med: Snittar