Frisk fläder- och äppeldessert

Denna svala dessert passar även att servera som mellanrätt vid en middag. Dekorerad med carambola och citronmeliss blir fläder- och äppeldesserten genast lite flärdfull.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 dl florsocker
  • 2 msk lime - pressad
  • 1 lime - rivet skal
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 2 dl vaniljglass
  • 4 gröna äpplen - (granny smith)
  • 0,5 dl flädersaft - koncentrerad

Gör så här

  1. Ställ in dessertglasen i frysen. Skala, kärna ur och skiva äpplen. Låt skivorna ligga i frysen ca 4 timmar.

  2. Lägg de frysta äppelskivorna i matberedare. Tillsätt florsocker, flädersaft, limesaft och limeskal, yoghurt och glass. Mixa till ett fluffigt skum.

  3. Servera genast i de isade dessertglasen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!