1. Skär laxen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Stek i 1 msk smör ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt och peppar.
2. Stek pilgrimsmusslorna i 1/2 msk smör ca 1 min per sida. Krydda med 2 krm salt. Halvera dem.
3. Koka sherry och fond ca 2 min. Tillsätt grädden och låt koka tills ca hälften återstår. Häll i mjölken och låt koka ca 5 min.
4. Skär sockerärterna på längden i tunna strimlor. Fräs dem hastigt i 1/2 msk smör.
5. Lägg lax och musslor i såsen och koka ca 2 min. Strö över sockerärterna och servera med råris.
Frikassé med lax och pilgrimsmusslor
För 4 person(er)
Ingredienser
500 g | laxfilé, utan skinn och ben |
2 msk | smör, (1 msk + 0,5 msk + 0,5 msk) |
1 tsk | salt, (+ 2 krm) |
1 krm | svartpeppar, nymald |
6 | pilgrimsmusslor |
0,5 dl | torr sherry |
1 msk | hummerfond, koncentrerad |
2,5 dl | vispgrädde |
2,5 dl | mjölk |
12 | sockerärter |