Frikassé med gös och chili

Här finns sötma, bakgrundshetta och syra vilket gör att den här rätten passar till både fruktiga och fatlagrade vitviner. Till och med riesling fungerar bra.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gösfilé - (ca 350 g)
  • 3 dl vatten
  • 1 dl vin - torrt vitt
  • 0,5 fiskbuljongtärning
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 tomat
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm salt - + 1 krm + 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 100 g kantareller
  • 1 msk smör - + 1 msk smör
  • 20 räkor - skalade

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Koka upp vatten, vin och buljongtärning i en kastrull. Sjud tills ca 2 dl återstår.

  2. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg den i kastrullen och sjud tills ca 1 dl återstår.

  3. Skär tomaten i klyftor. Skär bort skalet och kärnorna och finhacka tomatköttet. Lägg det i kastrullen och koka tills 1/2 dl återstår. Vispa i creme fraiche och smaka av med 1 krm salt och peppar.

  4. Skär kantarellerna i halvor eller fjärdedelar. Stek dem i 1 msk smör och krydda med 1 krm salt. Blanda ner kantareller och räkor i såsen.

  5. Skär gösfilén i strimlor, ca 2 x 7 cm. Krydda med 1/2 tsk salt och stek i 1 msk smör.

  6. Fördela gösen på tallrikar. Häll över frikassén och garnera med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!