00000

Frikadeller får tyvärr inte någon spännande färg men de får fin rund form i gengäld. Den som kan kosta på sig några extra kalorier kan eftersteka frikadellerna i lite smör för en fräckare färg.

För 2 personer

Ingredienser

1 ägg
1 msk mjölk
3 msk ströbröd
1 tsk fransk senap
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 gul lök liten
1 selleristjälk
200 g köttfärs
7 dl vatten
1 buljongtärning höns- eller grönsaksbuljong

Tillbehör:

2 tomater
1 gul lök liten
1 msk persilja finhackad
1 tsk råsocker
1 tsk vinäger
1 krm svartpeppar
2 dl couscous

Frikadeller – gör så här:

  1. Blanda samman ägg, mjölk, ströbröd, senap, salt och peppar. Finhacka lök och selleri. Blanda ner det och färsen i äggblandningen.
  2. Koka upp ca 7 dl vatten med 1 buljongtärning. Forma köttbullar och lägg dem i vattnet att koka ca 5 min. Ta upp dem med hålslev. Spara eventuellt buljongen till nudelsoppan på tisdag.
  3. Tillbehör: Hacka tomater och lök och blanda med persilja, socker, vinäger och peppar. Servera frikadellerna varma tillsammans med couscous och tomatsallad. Några stänk soja passar till köttbullarna.
Fler recept med: Övrigt