Frikadeller

Frikadeller får tyvärr inte någon spännande färg men de får fin rund form i gengäld. Den som kan kosta på sig några extra kalorier kan eftersteka frikadellerna i lite smör för en fräckare färg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 3 msk ströbröd
  • 1 tsk fransk senap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 gul lök - liten
  • 1 selleristjälk
  • 200 g köttfärs
  • 7 dl vatten
  • 1 buljongtärning - höns- eller grönsaksbuljong

Tillbehör

  • 2 tomater
  • 1 gul lök - liten
  • 1 msk persilja - finhackad
  • 1 tsk råsocker
  • 1 tsk vinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl couscous

Gör så här

  1. Blanda samman ägg, mjölk, ströbröd, senap, salt och peppar. Finhacka lök och selleri. Blanda ner det och färsen i äggblandningen.

  2. Koka upp ca 7 dl vatten med 1 buljongtärning. Forma köttbullar och lägg dem i vattnet att koka ca 5 min. Ta upp dem med hålslev. Spara eventuellt buljongen till nudelsoppan på tisdag.

  3. Tillbehör: Hacka tomater och lök och blanda med persilja, socker, vinäger och peppar. Servera frikadellerna varma tillsammans med couscous och tomatsallad. Några stänk soja passar till köttbullarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!