Frikadellerna blir extra saftiga och goda då de blandas med grädde och kokas i såsen.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g nötfärs
1 msk potatismjöl
1,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 kruka oregano
2 dl ajvar relish (stark eller mild)
1 dl vatten
2 morötter
1 squash (ca 250 g)
300 g färsk pappardelle

1. Blanda färsen med potatismjöl, 1/2 dl grädde, salt och peppar. Hacka hälften av oreganon och blanda i färsen. Forma färsen till runda bullar som läggs på vattensköljd skärbräda.
2. Koka upp resten av grädden, ajvar och vatten. Lägg i köttbullarna och låt puttra utan lock 6–8 min.
3. Skala och skär morötterna i tunna remsor på längden. Skär squashen i remsor, enklast går detta med en potatisskalare. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt morötter och squash koka med när ca 2 min återstår av koktiden.
4. Servera frikadellerna med sås, pasta och grönsaker. Garnera med resten av oreganon.

Ca 450 kcal per portion:
17 g fett • 27 g protein • 48 g kolhydrater