4.84.84.84.84.8

Fried rice med räkor och chorizo är en perfekt vardagsrätt som gärna garneras med någon ört.

För 4 personer:

Ingredienser

9 dl ris, kokt, kallt
2 paprikor, gärna i olika färger
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g salladskål
200 g chorizokorv, färsk
200 g räkor, skalade, i lag eller frysta
2 dl ajvar relish
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

25 minuter

Fried rice – gör så här:

  1. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla salladskålen. Skär korven i slantar.
  2. Stek paprika, lök och vitlök i 2 msk olja ca 5 min. Blanda i kålen och stek ytterligare ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp grönsakerna.
  3. Stek korven tills den fått fin färg och är knaprig. Tillsätt riset och låt det steka med ca 3 min. Vänd ner grönsakerna. Strö över räkorna, och gärna något grönt. Servera genast med ajvar relish.