4.64.64.64.64.6

Snabb vardagsmat! Fried rice med kyckling och ägg kan varieras med kokt råris. Eller blanda olika rissorter, det blir också gott!

För 4 personer:

Ingredienser

9 dl ris, kallt, kokt
0,5 kyckling, grillad
0,5 purjolök
1 klyfta vitkål, (300 g)
4 ägg
0,5 dl asiatisk fisksås
rapsolja, salt

Tillbehör:

1 dl stark chilisås, t ex sriracha eller sweet chili

25 minuter

Fried rice med kyckling och ägg –  gör så här:

  1. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Ansa och strimla purjolök och vitkål.
  2. Fräs purjolök och vitkål i 1 msk olja ca 3 min. Blanda i kycklingen och krydda med 1/2 tsk salt.
  3. Stek riset i 2 msk olja tills det börjar få färg, ca 3 min. Vispa upp äggen och blanda ner i riset under omrörning. Häll över fisksåsen och ta pannan åt sidan. Blanda i kycklingfräset och servera ­genast med stark chilisås.