00000

Recept på fried rice med ägg och räkor. Koka riset kvällen före och förvara i kylen. Vill man göra rätten vegetarisk kan man byta ut räkorna mot till exempel tofu.

För 4 personer

Ingredienser

1 gul lök
2 klyftor vitlök
4 ägg
1 msk + 1/2 dl rapsolja
1 krm salt
1 msk sambal badjak
1 påse frysta wokgrönsaker (500 g)
9 dl jasminris kokt, kallt
2 msk lime pressad
2 msk japansk soja
500 g räkor med skal eller 1 burk handskalade räkor (ca 420 g)

Tillbehör

1 kruka koriander
1 lime

15 min

Fried rice med ägg och räkor – gör så här:

  1.  Skala och finhacka lök och vitlök . Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt. Hetta upp 1 msk olja i en panna och häll i äggen. Rör tills de blir lätt för­delade och krämiga. Krydda med 1 krm salt. Ta från värmen.
  2. Fräs lök och vitlök  i 1/2 dl olja ca 1 minut. Tillsätt  sambal badjak och grönsaker. Woka ca 3 min. Rör i riset och woka ytterligare ca 3 min. Rör ner äggröran.
  3. Smaksätt riset med limesaft och soja. Vänd i räkorna och låt dem bli varma. Servera med koriander och limeklyftor.