French toast-tiramisu av brioche
Ingredienser
- 4 briochebröd - (hamburgerbröd)
- 2 msk smör
French toast-smet
- 3 ägg
- 2 dl mjölk
- 2 krm salt
Mascarponecrème
- 250 g mascarponeost
- 2 ägg
- 2 msk Amaretto (mandellikör) - (mandellikör)
- 1 dl strösocker
Kaffeblandning
- 0,75 dl espresso - (stark)
- 2 msk Amaretto (mandellikör) - marsalavin eller konjak
Garnering
- 2 msk kakao
Gör så här
-
Smet: Vispa ihop ägg, mjölk och salt I en skål.
-
Mascarponecrème: Lägg mascarponeosten i en skål. Dela äggen och rör ner äggulor och likör i osten. Vispa äggvitorna till ett mjukt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och fortsätt vispa till ett fast skum. Vänd ner äggvitorna i mascarponecrèmen.
-
Kaffeblandning: Blanda kaffe och likör. Droppa blandningen på brödens snittytor.
-
Lägg lite av mascarpone-crèmen mellan bröden och lägg ihop dem med underdel och lock. Doppa dubbelmackorna i smeten. Stek bröden i smör i en stekpanna tills det blir gyllenbruna på båda sidor. Lägg bröden på tallrikar.
-
Spritsa eller bred över mascarpone-crème. Pudra över rikligt med kakao.