French toast-tiramisu av brioche

French toast-tiramisu av brioche är en len krämig tiramisu i ny tappning. Servera gärna med en espresso till.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 briochebröd - (hamburgerbröd)
  • 2 msk smör

French toast-smet

  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 krm salt

Mascarponecrème

  • 250 g mascarponeost
  • 2 ägg
  • 2 msk Amaretto (mandellikör) - (mandellikör)
  • 1 dl strösocker

Kaffeblandning

  • 0,75 dl espresso - (stark)
  • 2 msk Amaretto (mandellikör) - marsalavin eller konjak

Garnering

  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Smet: Vispa ihop ägg, mjölk och salt I en skål.

  2. Mascarponecrème: Lägg mascarponeosten i en skål. Dela äggen och rör ner äggulor och likör i osten. Vispa äggvitorna till ett mjukt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och fortsätt vispa till ett fast skum. Vänd ner äggvitorna i mascarponecrèmen.

  3. Kaffeblandning: Blanda kaffe och likör. Droppa blandningen på brödens snittytor.

  4. Lägg lite av mascarpone-crèmen mellan bröden och lägg ihop dem med underdel och lock. Doppa dubbelmackorna i smeten. Stek bröden i smör i en stekpanna tills det blir gyllenbruna på båda sidor. Lägg bröden på tallrikar.

  5. Spritsa eller bred över mascarpone-crème. Pudra över rikligt med kakao.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!