French toast med kaffeglass och nötchoklad

En barnsligt god french toast med kaffeglass. Bullen får en knäckig yta med socker som karamelliseras med brännare.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 kardemummabullar - släta
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 25 g smör
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • msk strösocker

Tillbehör

  • 0,5 l vaniljglass
  • 1,5 msk espressokaffe - kallt
  • 25 g nötchoklad

Gör så här

  1. Toast: Vispa ägg och mjölk. Halvera bullarna och vänd dem i äggsmeten. Stek dem frasiga i smör, ca 2 min på varje sida. Lyft upp och lägg på tallrikar. Strö på vaniljsocker och strösocker. Bränn av med brännare så att ytan blir knäckig.

  2. Låt glassen tina ca 10 min i rumstemperatur. Rör ner kaffet i glassen. Servera french toasten med glass och hackad nötchoklad.

Desserten är ett matminne från San Sebastian. Att strö på socker och få en knäckig yta på bullen var så otroligt gott!

- Ulla Karlström, redaktionschef

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!