4.64.64.64.64.6

En barnsligt god french toast med kaffeglass. Bullen får en knäckig yta med socker som karamelliseras med brännare.

För 4 personer:

Ingredienser

2 kardemummabullar, släta
2 ägg
1 dl mjölk
25 g smör
0,5 msk vaniljsocker
msk strösocker

Tillbehör:

0,5 liter vaniljglass
1,5 msk espressokaffe, kallt
25 g nötchoklad

10 minuter

French toast med kaffeglass och nötchoklad – gör så här:

  1. Toast: Vispa ägg och mjölk. Halvera bullarna och vänd dem i äggsmeten. Stek dem frasiga i smör, ca 2 min på varje sida. Lyft upp och lägg på tallrikar. Strö på vaniljsocker och strösocker. Bränn av med brännare så att ytan blir knäckig.
  2. Låt glassen tina ca 10 min i rumstemperatur. Rör ner kaffet i glassen. Servera french toasten med glass och hackad nötchoklad.

Desserten är ett matminne från San Sebastian. Att strö på socker och få en knäckig yta på bullen var så otroligt gott!

– Ulla Karlström, redaktionschef