French toast med hallon och jordnötter

French toast med hallon och jordnötter är drömgott… Sött, salt och krämigt i en underbar kombination. Serverad på brunchen blir den en given succé.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 skivor levain - (surdegsbröd)
  • 2 msk smör

Fattiga riddare-smet

  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt

Färskostfrosting

  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 150 g färskost - naturell

Tillbehör

  • 1 dl hallonsylt
  • 4 msk jordnötssmör
  • 2 dl hallon
  • 4 msk jordnötter - rostade och salta

Gör så här

  1. Smet: Knäck äggen i en skål. Häll i hälften av mjölken och allt mjöl. Vispa slätt. Tillsätt resten av mjölken, socker, vaniljsocker och salt.

  2. Frosting: Vispa ihop smör och florsocker. Tillsätt färskosten och vispa slätt.

  3. Doppa brödskivorna hastigt i smeten. Stek bröden i smör i en stekpanna tills det blir gyllenbruna på båda sidor.

  4. Klicka hallonsylt och färskostfrosting på bröden. Ringla över jordnötssmör och strö på hallon och jordnötter. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!