4.34.34.34.34.3

French 75 med en tvist av grenadine är en syrlig drink där gin och citronsaft toppas med champagne. När det är dags att servera är det bara att öppna champagnen och instruera gästerna hur de ska blanda drinken.

För 15 drinkar:

Ingredienser

3 dl gin, Tanqueray
2 dl citron, pressad
2 dl grenadine, se recept
2 flaskor champagne, eller mousserande vin (à 75 cl)

15 minuter

French 75 – gör så här:

  1. Mät upp ingredienserna (utom champagnen) i en tom, ren champagneflaska. Sätt i en vinkork och skaka om.
  2. Kyl den fyllda flaskan tillsammans med två flaskor champagne, gärna i en ishink.
  3. Häll upp 4 cl av drinkbasen i en coupette eller ett champagneglas och toppa med champagne.

Egen grenadine

15 min. Gör din egen grenadine av färska granatäpplen och ­socker. Till ca 4 dl:

  • 2–3 granatäpplen
  • 3 dl strösocker

Gör så här:
1. Halvera och pressa granatäpplena, gärna med citruspress. Mät upp 2 dl saft. Blanda den med sockret i en kastrull. Värm på svag värme, rör tills sockret har lösts upp. Här är det viktigt att inte låta lagen koka, då försvinner fruktighet.
2. Låt vätskan kallna och häll över den i en ren glasflaska. Var noga med att inte doppa fingrarna i lagen, då försämras hållbarheten avsevärt. Lagen håller 1–2 veckor i kylen.

 

Fler recept med: Drinkar, Fest