Fredagspasta med marinerade räkor och tomater

Variera gärna rätten med att byta ut räkorna mot t ex kräftstjärtar. Byt gärna ut pastan mot fullkornspasta för att få den mer fiberrik.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 tomater - gärna kvisttomater
  • 3 msk olivolja - till marinaden
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 dl räkor - skalade (500 g oskalade)
  • 1 rödlök
  • 300 g pasta - (4 portioner)
  • 0,5 rucola - eller babyspenat (ca 40 g)
  • 20 basilikablad - finstrimlade
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm peppar

Gör så här

  1. Skär tomaterna i sockerbitsstora tärningar. Blanda 2 msk av olivoljan med vinäger i en skål. Vänd ner tomattärningarna och räkorna.

  2. Skala och strimla löken. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.

  3. Hetta upp resten av oljan i pastakastrullen och tillsätt löken. Stek den ca 1 minut. Häll i pasta, marinerade räkor och tomater. Vänd ner rucola och låt allt bli genomvarmt, rör om försiktigt.

  4. Ta kastrullen från värmen och blanda i basilika. Smaka av med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!