30 minuter + koktid för mathavren
Frästa grönsaker med mathavre och pocherat ägg – gör så här:
- Koka mathavren enligt anvisning på förpackningen.
- Skrubba morötterna i vatten och skär i sneda slantar. Skala och tärna gulbetorna. Skär bort stammen från grönkålen och riv bladen i mindre bitar. Ansa och strimla purjolöken.
- Koka upp vatten, ättika och 1 tsk salt i en liten kastrull. Knäck ett ägg i en liten kopp. Sänk värmen på plattan så att vattnet sjuder lätt. Vispa upp en liten virvel i vattnet och häll försiktigt ner ägget mitt i virveln. Låt sjuda 4–5 min. Ta upp ägget med hålslev och pochera resten av äggen på samma sätt.
- Fräs morot och gulbeta i kokosolja tills de får gyllene färg. Tillsätt purjolök och grönkål och låt fräsa med 2–3 min. Blanda ner mathavren. Krydda med 1 tsk salt och peppar.
- Servera grönsaksfräset toppat med pocherat ägg, valnötter och citronmeliss.