Stekt torskfilé med bacon och potatispuré

Recept på stekt torsk med potatispuré och knaperstekt bacon. Kombinationen av vit fisk och knaprigt bacon har blivit klassisk.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 g torskfilé (MSC-märkt)
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 ägg
  • 3 msk smör
  • 1 knippa gräslök

Potatispuré

  • 800 g potatis
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • 300 g ärtor
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Potatispuré: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av men spara ca 1 1/2 dl av kokvattnet. Mosa potatisen med elvisp och tillsätt smöret. Späd med kokvattnet till lagom moskonsistens och smaka av med salt.

  2. Skär baconet i riktigt små bitar. Stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Blanda hälften av baconet med ströbrödet.

  3. Krydda fiskfiléerna med salt och peppar. Vänd dem först i uppvispat ägg och sedan i brödblandningen. Stek filéerna i 2 msk smör ca 3  min på varje sida.

  4. Hacka gräslöken och blanda med resterande bacon. Smält 1 msk smör. Lägg fisken på tallrikar och strö över baconsmul. Fördela  potatispuré och ärter vid sidan om. Droppa över det smälta smöret och servera med citronklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!