Frasigt grönsaksbröd
Ingredienser
- 1 pkt ciabattamix - (Kungsörnen)
- 25 g jäst - (0,5 paket)
- 1 msk olivolja
- 600 g squash - (2 st)
- 700 g auberginer - (2 st)
- 1 rödlök
- 1 röd paprika - stor
- 2 msk olivolja
- 150 g fetaost
- 2 tsk flingsalt
Gör så här
-
Blanda degen enligt förpackningens anvisning och låt jäsa.
-
Sätt ugnen på 250°. Skölj och ansa grönsakerna och dela dem i mindre bitar, ca 3 x 3 cm. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Stek dem mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt grönsakerna kallna något.
-
Sänk ugnsvärmen till 200°.
-
Häll ut den lösa degen på mjölad bänk och dela den i två bitar. Klappa ut bitarna på 2 bakpappersklädda plåtar med mjölad hand. Låt jäsa ca 20 min.
-
Fördela grönsakerna över bröden och tryck till något. Smula över fetaost och flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna något före servering eller låt det kallna helt och frys in.