Frasigt grönsaksbröd

Brödet är allra godast nygräddat, men det går utmärkt att frysa inlindat i folie och plast. Tina och värm sedan brödet i folien, 10 min i 200° + 5 min utan folie.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 pkt ciabattamix - (Kungsörnen)
  • 25 g jäst - (0,5 paket)
  • 1 msk olivolja
  • 600 g squash - (2 st)
  • 700 g auberginer - (2 st)
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika - stor
  • 2 msk olivolja
  • 150 g fetaost
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda degen enligt förpackningens anvisning och låt jäsa.

  2. Sätt ugnen på 250°. Skölj och ansa grönsakerna och dela dem i mindre bitar, ca 3 x 3 cm. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Stek dem mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt grönsakerna kallna något.

  3. Sänk ugnsvärmen till 200°.

  4. Häll ut den lösa degen på mjölad bänk och dela den i två bitar. Klappa ut bitarna på 2 bakpappersklädda plåtar med mjölad hand. Låt jäsa ca 20 min.

  5. Fördela grönsakerna över bröden och tryck till något. Smula över fetaost och flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna något före servering eller låt det kallna helt och frys in.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!