Frasiga wienerbullar

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 smördeg - färsk, på rulle (25x42cm)
  • 1 pkt vaniljsås - kallrörd
  • 3 dl mjölk - kall
  • 1 dl russin - blåbär eller hallon
  • 1 ägg
  • 1 dl kokos - riven
  • 2 tsk strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen. Vispa samman vaniljpulvret med mjölken till en tjock kräm. Bred krämen över smördegen.

  2. Strö över russin, blåbär eller hallon. Rulla försiktigt ihop smördegen till en lös rulle.

  3. Vispa ägget och pensla rullen runt om och strö därefter på kokos.

  4. Skär rullen i 1 cm breda skivor med vass kniv och lägg efter hand på bakpappersklädd plåt. Strö lite socker över varje bulle. Grädda i mitten av ugnen 10 min. Ta ut och servera som de är eller med bär eller frukt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!