Frasiga wienerbullar
Ingredienser
- 1 smördeg - färsk, på rulle (25x42cm)
- 1 pkt vaniljsås - kallrörd
- 3 dl mjölk - kall
- 1 dl russin - blåbär eller hallon
- 1 ägg
- 1 dl kokos - riven
- 2 tsk strösocker
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen. Vispa samman vaniljpulvret med mjölken till en tjock kräm. Bred krämen över smördegen.
-
Strö över russin, blåbär eller hallon. Rulla försiktigt ihop smördegen till en lös rulle.
-
Vispa ägget och pensla rullen runt om och strö därefter på kokos.
-
Skär rullen i 1 cm breda skivor med vass kniv och lägg efter hand på bakpappersklädd plåt. Strö lite socker över varje bulle. Grädda i mitten av ugnen 10 min. Ta ut och servera som de är eller med bär eller frukt.