1 timme
Våfflor med karamelliserad banan & yoghurtglass – gör så här:
- Yoghurtglass: Vispa ihop yoghurt, vaniljsocker och glykos. Frys blandningen i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant) tills den är fryst, 20–30 min beroende på maskin. Häll upp i kall bunke och ställ i frysen om den inte ska serveras direkt.
- Våfflor: Smält smöret till våfflorna och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker. Vispa ner vattnet och till sist det smälta smöret.
- Grädda drygt 1 dl smet åt gången i våffeljärn till fin färg. Låt våfflorna ligga på galler medan resten av smeten gräddas.
- Karamelliserad banan: Skala och skär bananerna i tjocka skivor. Strö över sockret. Stek i smör på hög värme tills de blir gyllenbruna.
- Servera våfflorna med bananer och yoghurtglass. Ringla över rikligt med lönnsirap.