4.54.54.54.54.5

Recept på frasiga våfflor med hjortron och chèvre. Våfflor som serveras med getost blir tillsammans med hjortron en mättande efterrätt.

För 6 personer

Ingredienser

Våffelsmet:

50 g smör
2 dl vatten, eller mineralvatten, kallt
4 dl vispgrädde
4 dl vetemjöl, (240 g)
1 tsk bakpulver
2 krm salt

Tillbehör:

150 g hallon, frysta
0,5 dl honung
4 msk lime, pressad
1 dl sirap, ljus
2 krm ingefära, mald
grön hushållsfärg, ev
1 dl hjortronsylt
400 g chèvreost

30 minuter + tid för smeten att svälla

Våfflor med hjortron och chèvre – gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman vatten,  grädde, mjöl, bakpulver och salt till en jämn smet. Rör i smöret. Låt stå och svälla i rumstemperatur ca 2 timmar.
  2. Passera hallonen genom en trådsil. Blanda hallonpuré och honung. Ställ kallt till servering.
  3. Blanda limesaft, sirap och ingefära. Tillsätt ev 1 droppe hushållsfärg för färgens skull.
  4. Skär osten i drygt 1-cm tjocka skivor.
  5. Hetta upp våffellaggen och häll i 1 dl smet per våffla.  Grädda tills våfflorna är vackert gyllenbruna.
  6. Servera våfflorna med hjortronsylt, hallonpuré, limesirap och chèvreost.
Fler recept med: Bakning, Barn och familj, Fredagsmat