Frasiga tofuspett med lök- och ingefärsröra

Recept på frasiga tofuspett med lök- och ingefärsröra. Tofuspetten går bra att försteka och sedan värma i 150° ugn ca 15 min före servering.
Petra Lindstrand
Recept på frasiga tofuspett med lök- och ingefärsröra.
Recept på frasiga tofuspett med lök- och ingefärsröra. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 pkt tofu - fast (à 200 g)
  • 1 ägg
  • 1 tsk kryddpeppar - hel, stött
  • 1 msk ingefära - riven
  • 2 msk senap - starksöt
  • 2 dl panko - (japanskt ströbröd)
  • 0,5 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Lökröra, ca 3 dl

  • 4 rödlökar
  • 1 dl russin - gärna gula
  • 50 g ingefära - riven
  • 2 dl vatten
  • 1 dl balsamvinäger - vit
  • 0,75 dl honung
  • 2 msk soja - söt (ketjap manis)

Garnering

  • 1 ask krasse - gärna shiso

Gör så här

  1. Skär tofun i avlånga bitar. Vispa upp ägg, kryddpeppar, ingefära och senap. Blanda bitarna med äggblandningen. Låt marinera ca 1 timme.

  2. Lökröra: Skala och finhacka löken. Lägg den i en stekpanna med russin, ingefära, vatten, vinäger, honung och soja. Koka på svag värme ca 30 min. Rör då och då. Låt svalna.

  3. Blanda pankon med majsstärkelsen på ett fat. Rulla bitarna i blandningen och tryck in ströbrödet ordentligt i tofun så att det fastnar.

  4. Stek runt om på medelvärme i en stekpanna i olja och smör tills tofun fått fin färg. Krydda med salt och peppar.

  5. Ställ tofubitarna på högkant och stick en pinne i varje bit. Toppa med lite av lökröran och garnera med krasse. Servera med resterande lökröra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!