55555

Frasiga spättafiléer med grön ärt- och wasabikräm passar bra ihop med ugnsstekt potatis och knapriga rädisor. Wasabipastan ger härligt sting till ärterna.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g spättafiléer, MSC-märkta
800 g potatis
1,5 dl ströbröd, gärna panko
1 ägg
250 g gröna ärter, frysta
1 citron
1 msk wasabipasta
1 knippa rädisor
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

20 minuter + tid i ugn

Spättafiléer med  ärt- och wasabikräm – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba eller skala potatisen och skär den i bitar. Blanda dem med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Blanda ströbrödet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Doppa spättafiléerna först i ägg och sedan i ströbröd. Låt dem torka på en skärbräda ca 5 min.
  3. Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt dem rinna av. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen och pressa ut 1 msk saft. Skär resten av citronen i klyftor. Mixa ärterna med citronskal och -saft, wasabi och 2 msk olja. Krydda med 2 krm salt.
  4. Stek fisken i 2 msk olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Servera fisken med potatis, ärtkräm, citronklyftor och rädisor.