Frasiga spättafiléer med grön ärtikräm

Frasiga spättafiléer med grön ärt- och wasabikräm passar bra ihop med ugnsstekt potatis och knapriga rädisor. Wasabipastan ger härligt sting till ärterna.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g spättafiléer - MSC-märkta
  • 800 g potatis
  • 1,5 dl ströbröd - gärna panko
  • 1 ägg
  • 250 g gröna ärter - frysta
  • 1 citron
  • 1 msk wasabipasta
  • 1 knippa rädisor
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba eller skala potatisen och skär den i bitar. Blanda dem med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga potatisen mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Blanda ströbrödet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Doppa spättafiléerna först i ägg och sedan i ströbröd. Låt dem torka på en skärbräda ca 5 min.

  3. Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt dem rinna av. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen och pressa ut 1 msk saft. Skär resten av citronen i klyftor. Mixa ärterna med citronskal och -saft, wasabi och 2 msk olja. Krydda med 2 krm salt.

  4. Stek fisken i 2 msk olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Servera fisken med potatis, ärtkräm, citronklyftor och rädisor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!