4.34.34.34.34.3

Variant på munsbit där sparrisen i stället rullas in i brödet och dippas i god sås.

För 8 personer:

Ingredienser

16 gröna sparrisar
1 msk olivolja, + 3 msk 
8 skivor formbröd, vitt
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Pensling:

ägg

Dipp:

0,5 citron
1 dl crème fraiche
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

30 minuter

Frasiga sparrisrullar med citrondipp – gör så här:

  1. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Stek eller grilla sparrisen i 1 msk olja runt om ca 2 min.
  2. Skär bort kanterna på brödet. Lägg skivorna mellan två ark bakplåtspapper och kavla försiktigt ut till tunna plattor, ca 12 x 12 cm.
  3. Vispa upp ägget till pensling. Lägg sparrisen på brödskivorna och rulla ihop. Pensla kanten med ägg så att det fäster.
  4. Dipp: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda med crème fraichen. Krydda med salt och peppar.
  5. Stek sparrisrullarna runt om i 3 msk olja tills de är frasiga och har fin färg. Krydda med flingsalt och peppar. Serveras nystekta med citrondippen.
Fler recept med: Smårätter