Frasiga rabarberrullar

Rabarberrullarna smakar bäst ljumma. De går bra att grädda i god tid och sedan värma igen strax före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 filodeg - (500 g) fryst
  • 5 rabarberstjälkar - (500 g)
  • 500 g mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk potatismjöl
  • 250 g smör
  • 0,5 dl råsocker

Vaniljyoghurt

  • 4 dl vispgrädde
  • 2,5 dl yoghurt - turkisk
  • 1,5 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Låt filodegen tina enligt anvisning på förpackningen. Skala rabarbern och skär den i små bitar.

  2. Finriv mandelmassan. Blanda rabarber, mandelmassa, socker och potatismjöl. Smält smöret.

  3. Skär filodegsplattorna i rutor,18 x 24 cm. Pensla ett blad i taget med smör. Lägg lite av fyllningen i en sträng längs kortsidan på bladen och rulla ihop till en fast rulle. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Pensla rullarna med smör och strö över råsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

  5. Vispa grädden. Rör i yoghurten. Smaka av med flor- och vaniljsocker. Dippa de ljumma rullarna i vaniljyoghurten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!