Frasiga päronpajer med ingefärssabayon

Pajerna kan göras i förväg och frysas. Värm dem i ugnen och ringla över choklad strax före servering. Päronkonjaken tar fram den goda päronsmaken men kan uteslutas.

1. Päronpaj: Skala och skär päronen i små tärningar. Smält smör och socker och rör ner päron och citronskal. Låt koka utan lock tills päronen är mjuka och sila av vätskan. Koktiden varierar efter sort och mognadsgrad på päronen. Smaka av med päronkonjak och låt svalna.

2. Sätt ugnen på 225°. Fördela kompotten på vårrulleplattorna, ca 3 msk på varje. Det ska bli 15 st. Fukta en handduk och lägg över plattorna under tiden du rullar ihop pajerna.

3. Lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla pajerna med äggvita. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min eller tills de fått färg.

– Hit kan förberedas –

4. Sabayon: Vispa ihop äggulor, socker och marsalavin i en tjockbottnad rostfri kastrull. Ställ den på låg värme och vispa hela tiden till en tjock och pösig kräm. Lyft av kastrullen när de första bubblorna syns. Rör ner ingefära och låt svalna.

5. Vid servering: Smält chokladen i mikrovågsugn eller i kastrull på svag värme. Ringla vit och mörk choklad över pajerna.
Servera med sabayon.

Recept från