55555

Frasiga majstortillas med guacamole är en smakrik guacamole toppad med goda tillbehör. Corn & wheat är tortillabröd med en blandning av vete- och majsmjöl. Vill man förenkla ytterligare funkar färdiga nachochips också.

För 6 personer:

Ingredienser

6 avokador
1 vitlöksklyfta
3 msk lime, pressad
2 + 1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald
1 + 1 krm Chili explosion, kryddkvarn eller chiliflakes
4 tortillabröd, Corn & wheat, Santa Maria
2 msk olivolja

Tillbehör:

200 g körsbärstomater
50 g cheddarost, lagrad
0,5 gul lök, liten
1 kruka koriander

30 minuter

Gör så här

 

1. Halvera och gröp ur avokadorna. Mortla eller mosa fruktköttet och lägg i en skål. Skala och pressa i vitlöken och rör i limesaft, 2 tsk flingsalt och peppar.
2. Halvera och pressa ut kärnorna lätt från tomaterna. Fintärna dem. Grovriv osten. Skala och finhacka löken. Repa koriandern.
3. Lägg avokadoröran i en skål och fördela tillbehören runt om. Strö över 1 krm Chili explosion.
4. Pensla tortillabröden på båda sidor med olja. Stek bröden i en stekpanna på medelhög värme tills de får fin färg. Krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm Chili explosion. Lägg bröden på hushållspapper. Skär i snibbar och servera till dippen.