1. Skär laxen i tunna strimlor. Blanda laxen med ingefära och salt. Pudra över potatismjölet och rör om. Blanda i lätt uppvispad äggvita.
2. Kärna ur, strimla och blanda ner chili tillsammans med mynta i laxfärsen.
3. Hetta upp lite av oljan i en stekpanna. Lägg i laxfärsen i 2 matskedsstora klickar och bred ut dem. Stek laxkakorna guldbruna i omgångar på medelstark värme ca 2 min på varje sida.
4. Servera laxkakorna nystekta med sås och limeklyftor.
Frasiga laxkakor
Laxkakorna är godast frasigt nystekta. Servera dem som snacks eller med nudlar eller ris. Variera med att smaksätta laxfärsen med t ex lime- eller citronskal, wasabi eller finstrimlade limeblad.
För 4 person(er)
Ingredienser
600 g | laxfilé, skinn- och benfri |
1 msk | ingefära, finriven |
1 tsk | salt |
3 msk | potatismjöl |
1 | äggvita |
1 | chili, t ex spansk peppar, röd |
1 dl | mynta, hackad |
2 msk | rapsolja |
Tillbehör:
sweet chilisås, eller tempurasås | |
limeklyftor |