Frasiga laxkakor

Laxkakorna är godast frasigt nystekta. Servera dem som snacks eller med nudlar eller ris. Variera med att smaksätta laxfärsen med t ex lime- eller citronskal, wasabi eller finstrimlade limeblad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g laxfilé - skinn- och benfri
  • 1 msk ingefära - finriven
  • 1 tsk salt
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 äggvita
  • 1 chili - t ex spansk peppar röd
  • 1 dl mynta - hackad
  • 2 msk rapsolja

Tillbehör

  • sweet chilisås - eller tempurasås
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna strimlor. Blanda laxen med ingefära och salt. Pudra över potatismjölet och rör om. Blanda i lätt uppvispad äggvita.

  2. Kärna ur, strimla och blanda ner chili tillsammans med mynta i laxfärsen.

  3. Hetta upp lite av oljan i en stekpanna. Lägg i laxfärsen i 2 matskedsstora klickar och bred ut dem. Stek laxkakorna guldbruna i omgångar på medelstark värme ca 2 min på varje sida.

  4. Servera laxkakorna nystekta med sås och limeklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!