Frasiga laxkakor
Laxkakorna är godast frasigt nystekta. Servera dem som snacks eller med nudlar eller ris. Variera med att smaksätta laxfärsen med t ex lime- eller citronskal, wasabi eller finstrimlade limeblad.
Ingredienser
- 600 g laxfilé - skinn- och benfri
- 1 msk ingefära - finriven
- 1 tsk salt
- 3 msk potatismjöl
- 1 äggvita
- 1 chili - t ex spansk peppar röd
- 1 dl mynta - hackad
- 2 msk rapsolja
Tillbehör
- sweet chilisås - eller tempurasås
- limeklyftor
Gör så här
-
Skär laxen i tunna strimlor. Blanda laxen med ingefära och salt. Pudra över potatismjölet och rör om. Blanda i lätt uppvispad äggvita.
-
Kärna ur, strimla och blanda ner chili tillsammans med mynta i laxfärsen.
-
Hetta upp lite av oljan i en stekpanna. Lägg i laxfärsen i 2 matskedsstora klickar och bred ut dem. Stek laxkakorna guldbruna i omgångar på medelstark värme ca 2 min på varje sida.
-
Servera laxkakorna nystekta med sås och limeklyftor.