Frasiga korgar med havskräftor, ärtcrème och broccoligroddar
Ingredienser
- 6 ark vårrulledeg - ca 10 x 10 cm
- 6 havskräftor - kokta
- 2 msk vetemjöl
- 1 msk sesamfrön - svarta
- 2 krm salt
- 2 msk smör
- 0,5 krispsallad
- 1 dl broccoligroddar
Ärtcrème
- 100 g ärtor - gröna
- 0,5 dl rapsolja
- 1 msk misopasta - ljus
- 1 tsk risvinäger
- 1 tsk röd chili - finhackad, t ex spansk peppar
- 1 krm salt
Gör så här
-
1. Sätt ugnen på 225°. Smörj 6 cocotteformar, à 1 1/2 dl, utvändigt med rikligt med olja. Lägg ett vårrulledegsark på varje form och tryck till dem runt formarna. Ställ formarna på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Lossa försiktigt formarna och ställ dem på ett galler för att svalna.
-
Ärtcrème: Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt rinna av. Mixa ärterna i en liten mixerkanna. Tillsätt oljan, lite i taget, under mixning. Blanda i misopasta, vinäger och chili. Krydda med salt.
-
Skala havskräftorna och skär stjärtarna i bitar. Peta ur köttet ur klorna om de är stora. Blanda mjölet med sesamfrön och salt. Vänd kräftköttet i blandningen.
-
Stek havskräftorna hastigt i smör tills de fått fin färg.
-
Strimla salladen och fördela i skålarna. Klicka på ärtcrèmen. Lägg på havskräftsbitarna och garnera med broccoligroddar. Servera genast.