3.33.33.33.33.3

Frasiga korgar med havskräftor, ärtcrème och broccoligroddar är en god liten rätt när man inte är så där jättehungrig. Vårrulledeg köps i butiker med asiatiska livsmedel. Den kan ersättas med dubbla filodegsark.

För 2 personer:

Ingredienser

6 ark vårrulledeg, ca 10 x 10 cm
6 havskräftor, kokta 
2 msk vetemjöl
1 msk sesamfrön, svarta
2 krm salt
2 msk smör
0,5 krispsallad
1 dl broccoligroddar

Ärtcrème:

100 g ärter, gröna
0,5 dl rapsolja
1 msk misopasta, ljus
1 tsk risvinäger
1 tsk röd chili, finhackad, t ex spansk peppar
1 krm salt

20 minuter

Frasiga korgar med havskräftor, ärtcrème och broccoligroddar – gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 225°. Smörj 6 cocotteformar, à 1 1/2 dl, utvändigt med rikligt med olja. Lägg ett vårrulledegsark på varje form och tryck till dem runt formarna. Ställ formarna på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Lossa försiktigt formarna och ställ dem på ett galler för att svalna.
  2. Ärtcrème: Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt rinna av. Mixa ärterna i en liten mixerkanna. Tillsätt oljan, lite i taget, under mixning. Blanda i misopasta, vinäger och chili. Krydda med salt.
  3. Skala havskräftorna och skär stjärtarna i bitar. Peta ur köttet ur klorna om de är stora. Blanda mjölet med sesamfrön och salt. Vänd kräftköttet i blandningen.
  4. Stek havskräftorna hastigt i smör tills de fått fin färg.
  5. Strimla salladen och fördela i skålarna. Klicka på ärtcrèmen. Lägg på havskräftsbitarna och garnera med broccoligroddar. Servera genast.