Frasiga havrevåfflor

Dessa havrevåfflor blir frasiga av smör och får mycket smak av havre. Skrädmjöl är ett rostat havremjöl som finns i större välsorterade butiker eller i hälsokostbutiker. Orostat havremjöl kan också användas, det finns i det glutenfria ­sortimentet.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 90 g smör - (1 dl smält)
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl skrädmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 3,5 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde

Tillbehör

  • bär
  • sylt
  • grädde - vispad

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda båda mjölsorterna med bakpulver och salt. Tillsätt vattnet och rör till en smet. Rör ner grädde och det avsvalnade smälta smöret. Låt ­smeten svälla 5–10 min.

  2. Grädda våfflorna i ett hett järn, ca 1 dl smet till varje våffla. Servera dem nygräddade med bär, sylt och vispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!