3.33.33.33.33.3

Dessa havrevåfflor blir frasiga av smör och får mycket smak av havre. Skrädmjöl är ett rostat havremjöl som finns i större välsorterade butiker eller i hälsokostbutiker. Orostat havremjöl kan också användas, det finns i det glutenfria ­sortimentet.

För 6-8 våfflor:

Ingredienser

90 g smör, (1 dl smält)
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl skrädmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
3,5 dl vatten
1 dl vispgrädde

Tillbehör:

bär, sylt, vispad grädde

20 minuter + gräddningstid

Frasiga havrevåfflor – gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda båda mjölsorterna med bakpulver och salt. Tillsätt vattnet och rör till en smet. Rör ner grädde och det avsvalnade smälta smöret. Låt ­smeten svälla 5–10 min.
  2. Grädda våfflorna i ett hett järn, ca 1 dl smet till varje våffla. Servera dem nygräddade med bär, sylt och vispad grädde.
Fler recept med: Efterrätt och dessert