Frasiga färskpotatisar med pepparrotsdipp  

Frasiga färskpotatisar med pepparrotsdipp är goda som tilltugg eller till nygrillad fisk.  
Mattias Larsson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 g färskpotatis - kokt, kall
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt

Dipp

  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk pepparrot - riven
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Dipp: Blanda crème fraiche och pepparrot. Krydda med salt.

  2. Lägg potatisen i handen och tryck ihop så att den blir lätt mosad, den ska fortfarande hålla ihop. Rulla potatisarna i mjöl.

  3. Hetta upp oljan till 170°. Fritera potatisarna i olja ca 5 min, tills de är gyllene och har frasiga kanter. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper.

  4. Krydda potatisen med salt. Servera med pepparrotsdippen.

Älskade färskpotatis

Man kan aldrig få för många recept på färskpotatis! Här är tre till härliga rätter med försommarens mest efterlängtade primör:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!