Frasiga färskpotatisar med pepparrotsdipp  

00000

Frasiga färskpotatisar med pepparrotsdipp är goda som tilltugg eller till nygrillad fisk.  

För 4 personer:

Ingredienser

500 g färskpotatis, kokt, kall
1 dl vetemjöl
5 dl rapsolja
0,5 tsk salt

Dipp:

2 dl crème fraiche
3 msk pepparrot, riven
2 krm salt

20 minuter

 

Frasiga färskpotatisar med pepparrotsdipp – gör så här:

  1. Dipp: Blanda crème fraiche och pepparrot. Krydda med salt.
  2. Lägg potatisen i handen och tryck ihop så att den blir lätt mosad, den ska fortfarande hålla ihop. Rulla potatisarna i mjöl.
  3. Hetta upp oljan till 170°. Fritera potatisarna i olja ca 5 min, tills de är gyllene och har frasiga kanter. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper.
  4. Krydda potatisen med salt. Servera med pepparrotsdippen.

Älskade färskpotatis

Man kan aldrig få för många recept på färskpotatis! Här är tre till härliga rätter med försommarens mest efterlängtade primör:

Fler recept med: Potatis och rotfrukter