Frasig Thairulle med röd curry och grönsaker

Av filodeg gör du enkelt dessa thairullar fyllda med vitkål, morot, färs och räkor. En god och fräsch middagsrätt med smak av röd curry.
Allt om Mat

Frasig Thairulle med röd curry och grönsaker

  • 500 g fläskfärs - eller blandfärs
  • 100 g räkor - skalade och hackade
  • 150 g vitkål - klyfta, finhackad
  • 1 liten morot - riven
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 2 msk Santa Maria Red Curry Paste
  • 0,5 msk Santa Maria Fish Sauce
  • 1 ägg
  • 2 filodeg - dubbla ark
  • matolja

Gör så här

  1. Fräs köttfärs, räkor och grönsaker på hög värme i matolja. Smaka av med red curry paste och fisksås.

  2. Ta färsen från plattan och tillsätt ett ägg när färsblandningen har svalnat något.

  3. Pensla filodegsarken med lite olja, fördela färsfyllningen på långsidan, rulla ihop till två rullar, lägg skarven nedåt på bakplåtspapper på ugnsplåt. Pensla också ovansidan med lite olja.

  4. Grädda i 200  ugn, ca 20 minuter tills rullarna är gyllene och frasiga.

  5. Skär rullarna i skivor.  Servera tillsammans med Santa Maria Glass Noodles och dipsåser av Santa Maria Thai soja och Sweet Chili Sauce.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!