4.54.54.54.54.5

Frasig schnitzel med ponzusås och srirachamajonnäs har fått inspiration från Asien. Ponzusås är en japansk dippsås. Här är en förenklad  variant, jättegod även till fisk.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g skinkschnitzlar
1 ägg
1,5 dl panko, japanskt ströbröd
250 g snackgurka, eller 1 vanlig gurka
2 msk risvinäger

Ponzusås:

1 citron
1 vitlöksklyfta
1 dl soja, japansk
smör- och rapsolja, rårörsocker, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

3 dl basmatiris
0,5 dl srirachamajonnäs

20 minuter

Frasig schnitzel med ponzusås och srirachamajonnäs – gör så här:

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa upp ägget. Häll ströbrödet på ett fat. Vänd köttskivorna i ägget och därefter i ströbrödet.
  2. Stek schnitzlarna i 3 msk smör- och rapsolja i en medelvarm stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  3. Skär gurkan i bitar och blanda med vinäger och 2 tsk socker.
  4. Ponzusås: Halvera citronen och pressa ut 1/2 dl saft. Skala och finhacka vitlöken. Vispa ihop citronsaft, vitlök och soja.
  5. Servera köttet med ris, gurka, dressing och srirachamajonnäs.

 

Få middagstips för veckan – signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s testade recept och anpassade efter säsongens bästa råvaror.

Signa upp dig på nyhetsbrevet här!